GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-05-2023 11:53

Rize’de yürütülen ‘Teröre maddi destek’ operasyonu Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili’ne dayandı

Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Cezaevi Yapılanması içerisinde eylem/faaliyette bulunma ve bu yapılanmaya Finans Temin Etme suçlarına yönelik operasyonlarda adı geçen 13 kişiden birinin Yeşil Sol Parti’den Hakkari Milletvekilliği’ne seçilen Vezir Coşkun Parlak olduğu ortaya çıktı.

Rize’de yürütülen ‘Teröre maddi destek’ operasyonu Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili’ne dayandı

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Cezaevi Yapılanması içerisinde eylem/faaliyette bulunma ve bu yapılanmaya Finans Temin Etme suçlarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu-hükümlü bulunan şahıslara örgütsel bağlılıklarını devam ettirmek amacıyla mali yardımda bulundukları tespit edilerek elde edilen 20 şahıs hakkında inceleme başlatıldı. Tahsilat makbuzları, MASAK raporları, HTS kayıtları ve sosyal medya hesaplarının delil olduğu soruşturma çerçevesinde Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca 20 şahıs hakkında soruşturma başlatılarak İstanbul, Van, Mardin, Kars ve Diyarbakır illerinde 6 şüpheli şahıs hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildi.  6 şahıstan 5’i yakalanırken, 1 şahsın aranmasına ise devam ediliyor. Soruşturmada adı geçen diğer on üç 13 şüpheli hakkında da işlemler devam ediyor.

Öte yandan dosya kapsamında bir şüphelinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili genel seçiminde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkâri ilinden milletvekili seçilen Vezir Coşkun Parlak  olduğu tespit edilerek, dosyası ile ilgili işlemler Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülüyor.

AdminAdmin