SİYASET
Giriş Tarihi : 17-05-2023 12:30

Çiftçi canlı yayında uyardı: Yanlış yapıyorsunuz!

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi partisi MHP’ye yönelik kara propagandayı eleştirdi.

Çiftçi canlı yayında uyardı: Yanlış yapıyorsunuz!

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Çay TV ekranlarında Togay Muratoğlu’nun konuğu oldu. Programda konuşan Çiftçi iktidar partisinin “MHP’ye veya başka bir partiye oy verirsen CHP’ye gider” söylemlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini riske attığını ifade etti.

MHP’ye yönelik iktidar partisinin eleştirilerine tepki gösteren Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi “Sayın Genel Başkanımızın adayını açıkladı. Kararımız net adayımız belli dedi ve Cumhurbaşkanımızın ismini verdi. Bizim nerede durduğumuz belli. Biz Belediye başkanlığına seçilirken başka partilerden de seçmenlerinden oy alıyoruz. Başka partilerin seçmenleri de çıkıp adayımız belli diyor. Biz de diyoruz ki adayımız belli kararımız net. Bu size oy vermiş kitleyi karşınıza alıyor olmaktır. Bize yerelde oy veren CHP’li biri diyor ki ‘Recep Tayyip Erdoğan’a oy verin diyorsun da bir dahaki seçime senle konuşacağım mı’ diyor. Bana yerel bir yönetici olarak oy vermiş ama ben kalkmışım ulusal bir açıklama yapıyorum. Diyorum ki Cumhurbaşkanımıza oy verin. Biz Cumhurbaşkanımıza oy isterken kendi Belediye Başkanlığımızı da riske atıyoruz. Sonuçta biz iktidar partisinin adayı değiliz. Ceketi koysanız kazanacak bir aday değiliz. Cekette değiliz, ceket hükmünde de değiliz. Biz kendi tırnaklarıyla çalışarak partisiyle seçilmiş belediye başkanlarıyız. Bugün Cumhurbaşkanımıza oy isterken bize oy veren farklı insanları küstürüyoruz. Bu riski alıyoruz. Aldığımıza da pişman değiliz. Bizim tavrımız net. Bizim liderimiz söylüyor. Biz kendimizi feda edecek olsak bile burada Cumhurbaşkanlığı konusunda tavrımız net. Ben Belediye başkanlığımı bile riske ederken sanki Cumhurbaşkanını garantiye almışsın sen vekilini kurtarma peşindesin. Bizim derdimiz cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Rize’den 1 tane MHP belediye başkanı olsa ne olur. BBP’nin belediye başkanı olsa ne olur. Sen niye rahatsız oluyorsun ya. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanına destek verdiği için yılların ülkücüleri partisini terk etmiş. Deniz dalgası gibi pişmanlıkta yaşıyorlar. Bu insanları kaybetmiş Milliyetçi Hareket partisi” dedi.

Rize’de iktidar partisinin ilçe başkanı Burak Ak’ın MHP’ye yönelik ‘A partisi b partisi’ söylemleri olan videoyu da eleştiren Çiftçi, Ak’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önemsemediğini, milletvekili seçimleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini riske attığını dile getirerek “Bir ilçe başkanının videosunu izledim. Bizden bahsederken A-B-C partisi diye bahsediyor. Bizim ismimizi bile zikir etmek ağrına gidiyor. Biz A-B-C parti simiyiz? Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. İttifakın içerisinde BBP var, Yeniden Refah Partisi var. İsimlerimizi bile zikir edemiyor. Kendi belediye başkanlığımı bile riske atarak yapıyorum. Ben ceket değilim ki ben seçilmek için 15 yıl uğraştım. Ben buraya helal oylarla seçildim. Ben Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi önce devletim ve milletim sonra partim ve ben diyen bir anlayışım. Biz burada bakıyoruz ki kayıkçı kavgası var. Önce benim Milletvekilim. Ne olacak sen yakınsın ona yarın seçildiğinde işini görecek. Ne fark eder ki. Bu ittifakın paydaşları seçilmiş olsa o milletvekili ile iş mi göremeyeceksin. Sonuçta Ak Parti’nin 3 tane milletvekili var. Bizimle hiç irtibat kurmadılar mı. Şunu mu demek istiyorlar. Milliyetçi Hareket Partisinden seçilirse bir onlara hizmet eder çünkü biz öyle yapıyoruz. Onu mu demek istiyorlar. Ben seçildiğimde Millet idaresi olmuyormu. Bu millet idaresi sen seçilince mi oluyor. Senin vekilin olunca mı oluyor. Ben buradan tekrardan 1 oy Cumhurbaşkanımıza diğer evdeki bütün oylarınızı Milliyetçi Hareket Partisine istiyoruz. 4 yıldır ortaya koyduğumuz bir duruşumuz var” ifadelerini kullandı.

MHP’ye oy verirseniz CHP’ye gider söylemlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zarar erdiğinin altını çizen Çiftçi “İşte en MHP’ye veya başka bir partiye oy verirsen CHP’ye gider diye korkutmayın. Korkutmaya gerek yok. Bu söylem Cumhurbaşkanımıza zarar veriyor. Zaten Cumhurbaşkanımız seçilirse kararnamelerle Bakanlarını falan belirliyor. Sen 1 tane fazladan vekil çıkartmış olsan ne olur. Gidip desen ki ittifakımızdaki MHP’ye oy verin ki HDP’nin vekil sayısından fazla vekilimiz olsun. MHP’ye oy verirseniz CHP gelir diye vatandaşı tehdit ediyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil” şeklinde konuştu.

AdminAdmin